Emigrare: Faza 1: Crearea dosar I – Formulare de completat

Disclaimer: Posturile scrise de catre mine sunt proprietate personala si reprezinta opinia mea in legatura cu pasii necesari pentru finalizarea procesului de emigrare. Posturile au rol INFORMATIV de aceea va rog sa verificati lista documentelor, etapele si taxele de platit, din surse sigure de informare (ex: link ) inainte de a trimite orice document catre institutiile abilitate. Nu imi asum raspunderea pentru postarea informatiilor incomplete, esecului emigrarii datorita lipsei unor documente/taxe gresit platite etc.

 

Ma gandeam de la bun inceput ca e nevoie de un disclaimer, traim in Romania si nu vreau sa fiu acuzat de posibilul esec in cazul emigrarii datorita unor taxe platite aiurea sau a unor documente lipsa din dosarul oricui de emigrare. Asa cum spuneam in postul de overview, aveti ceva de munca pentru a trece cu bine prin tot aces proces, asadar incerc sa va ajut. Azi incepem cu formularele de completat si unde le gasiti.

Instructiunile de completare se gasesc in fiecare formular, acestea fiind in engleza.

1) Application for Selection Certificate

2) Contract respecting financial self sufficiency – se completeaza de fiecare concubin in parte

3) Declaration of spouse or de facto spouse

Acestea sunt minime. Se mai adauga urmatoarele dupa caz:

1) daca aveti rude in provincia quebec

2) daca sunteti profesor

3) daca ati terminat o scoala medicala

4) daca practicati o profesie reglementata comercial

5) daca practicati o profesie reglementata de catre un ordin profesional

Cum 90 la suta din cei care pleaca/vor sa plece se incadreaza in prima categorie (inclusiv eu) vom vorbi doar de completarea primelor 3. Dupa completarea primelor trei mai trebuie sa anexati dosarului urmatoarele:

-o fotografie de identificare a fiecărei persoane (adulţi şi copii), capsate la secţiunea Fotografii  din  cererea  solicitantului principal.
-daca sunteti insotit de inca o persoana dependenta in varsta de 22 ani sau mai mare mai sunt necesare cateva acte (nu voi detalia acum).

Daca ati ajuns aici, NU ati terminat cu dosarul. Mai aveti acte de adaugat si dovezi pentru a demonstra relatia de concubinaj de exemplu. Mai multe detalii intr-un post viitor, lenea e mare acum si timp avem la dispozitie.

Sursa: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/biq/vienna/dcs-workers/list-documents.html
Advertisements
Previous Post
Leave a comment

5 Comments

 1. iulia

   /  January 14, 2011

  ma sperii! m-am speriat pentru ca ai un blog aproape la fel ca al meu si m-am speriat pentru ca parca imi citesc gandurile prin articolele tale, some of them cel putin. ma rog foarte strange senzatia. succes!

  Reply
 2. Cred ca gandirea mea se regaseste in cadrul multor persoane din Romania. Directia in care vreau sa duc acest blog e cea de jurnal public, poate sa le fie si altora mai usor cand se vor decide sa plece. Nu am gasit nicaieri informatia structurata si de acea m-am gandit ca poate fi de ajutor.

  Te mai astept pe aici, dat fiind faptulc a esti prima!

  Reply
 3. Financial self-sufficiency – apare de 2 ori in lista de documente. Completez de doua ori aceeasi hartie si o pun in dosarul principal? Tu cum ai facut?

  Reply
  • Citeste cu atentie: apare de doua ori pentru ca se semneaza o data de catre aplicantul principal (AP) si o data de cel secundar (AS). Din moment ce am aplicat singur, am semnat ca AP si pe formularul AS am trecut peste tot S/O (sans object). Asa imi aduc aminte acum, ma uit diseara pe copia dosarului trimis. Apropo, cand ai toate actele si esti pregatit sa le bagi in plic, fa-le o copie xerox la toate. Iti va fi de folos si cand te vei pregati pentru interviu, si in momente in care vei povesti altora ce sa faca cu actele sau cum ai completat. Vezi cazul meu 🙂

   Reply
 1. Emigrare: Faza 1: Crearea dosar I – Acte « Vreau sa plec de aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: