Emigrarea poate distruge

Pariez ca la asta nu v-ati gandit draci cititori inexistenti ai blogului: emigrarea poate distruge! Mai exact decizia unuia de a emigra poate rupe o relatie / casnicie de cativa ani. Pentru ca unul vrea sa plece si isi numara zilele pana la facut bagajului iar altul nu intelege de ce e celalat atat de pornit si nu vede cat de bine ii e in momentul de fata.

Ca sa dau un exemplu cat mai concret:

-relatie de aproape 4 ani, locuiesc in apartamentul ei, nu au credite, amandoi destepti mult peste medie (conteaza ca sa intelegeti ca nu vorbim de capsunari), fiecare cu masina proprie, am putea spune ca sunt “realizati” din punct de vedere al societatii romanesti.

-el, tanar pana in 25 de ani cu job de peste 1000 euro dar si cu responsabilitati pe masura simte ca se consuma degeaba in tarisoara asta si nu se poate impaca cu ideea de a locui pe vesnicie aici

-ea, tanara si desteapta pana in 27 de ani cu job un pic sub 1000 euro si cu o familie cam protectoare, considera ca o duce bine aici si nu intelege de ce ar da totul pe ceva nesigur “dincolo”.

Impreuna ar face o pereche perfecta, tineri, se pot casatori si pot avea parte de un trai la care multi viseaza. Dar el vrea sa plece in Canada (cum vreau si eu) iar ea considera ca dispune de tot ce e nevoie pentru un trai fericit aici.

El vrea sa plece pentru o viata mai buna, e sigur ca in cativa ani ajunge din nou la stadiul de “realizat” in care e acum, dar traind in Canada. Parintii il sprijina, gandindu-se ca ii va fi mai bine acolo. El crede ca acolo nivelul de calitate a vietii este mai bun, ca va avea parte de infrastructura, ca spaga e ceva rarisim, ca va fi respectat ca om si nu calcat in picioare de bizoni cu x5, ca nu va mai fi tratat in scarba de orice functionar si luat de prost de catre tot ce inseamna si reprezinta statul in tara sa. Viseaza in sinea lui la o casa in suburbie cu drive-in, peluza si 15 m patrati de curte in spate pt “padio” si gratarel.

Ea vede o viata buna si aici, e sigura ca in cativa ani va avansa si mai mult in cariera. Nu vrea sa isi paraseasca parintii si nu e deranjata de lipsurile prezente in viata romaneasca. Considera ca el face prea mare tam tam din toate si nu intelege de ce e afectat de ce fac cei din politica, de distrugerea sistemului sanitar, de lipsa infrastructurii, de jegul care ii inconjoara. E fericita cu apartamentul ei proaspat mobilat si considera ca s-ar putea muta la casa intr-un viitor indepartat.

El si-a depus dosarul iar ea nu. Ce credeti ca se va intampla ?

Advertisements
Leave a comment

4 Comments

 1. Alin Ropan 23

   /  April 8, 2011

  nu stiu ce, dar ce stiu e asta : femeile sunt proaste de dau in gropi, fiindca nu pricep chestiile astea esentiale ce se intampla in jegul asta de rromanie

  Reply
 2. Eu tind sa cred ca e o frica patologica de necunoscut si de aceea prefera femeile sa se inchida intr-o bula existenta pe care o cunosc.

  Reply
 3. Bogdan

   /  May 7, 2011

  Nu trebuie confundat scopul cu mijloacele.

  http://emigrare.wetpaint.com/page/Not+Canada
  http://video.google.com/videoplay?docid=1886956070532832428#

  Eu am renuntat la acte acum 4 ani.

  Reply
  • Bogdan, multumesc pentru linkuri. Am urmarit cu mare interes videoclipul, si mi-ai dat subiecte de scris pentru o luna intreaga. Dupa cum ai observat (dar voi mai insista pe aceasta idee) emigratul nu e pt oricine chit ca ai PhD in Fizica Atomica.

   Stick around, mai discutam pe tema Not Canada.

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: