Ce se intampla dupa trimiterea dosarului de emigrare in Canada ?

Bun, sa spunem ca am facut primul dosar si am expediat DCS-ul catre Viena. Ce se intampla cu dosarul nostru pe urma ?

In urma depunerii avem urmatoarele 3 posibilitati:

 • Selectie bazata pe dosar: In cazul in care documentele transmise arata ca implinim un punctaj enorm de mare, putem avea norocul ca dosarul nostru sa fie considerat dosar prioritar si sa nu mai fie necesar un interviu. Procesarea se va efectua strict pe actele transmise si putem primi prin posta un Certificat de sélection du Québec (CSQ) impreuna cu descrierea urmatorilor pasi pentru finalizarea procesului de emigrare.
 • Notificare de intentie de respingere: Putem primi o scrisoare care ne informeaza ca aplicatia noastra va fi respinsa daca nu putem oferi in termen de 60 de zile dovezi / documente care sa justifice / clarifice unele detalii referitoare la documentele transmise de noi. Napasta asta poate aparea din diferite motive (perioade mari de inactivitate in carti de munca, firme pe numele cunoscutilor la care suntem angajati etc). Dupa primirea informatiei clarificatoare, daca documentul este aceptat, procesul este reluat si dus spre sfarsit. Daca nu putem justifica / clarifica situatia prin documente, aplicatia noastra va fi respinsa automata.
 • Notificare de prezentare la interviu: In majoritatea cazurilor, va trebui sa sustinem un interviu  cu un reprezentant al oficiului de Imigrare in Quebec. Asta e si documentul pe care eu il astept in momentul de fata cu mare nerabdare. Aceasta notificare cuprinde data ora si locul interviului, precum si lista de documente pe care trebuie sa o avem la noi iar interviul va dura intre 30-60 de minute. Despre ce se intampla la interviu am mai povestit aici si aici si voi continua sa povestesc pe masura ce ma pregatesc si eu.
Dupa interviu ne putem afla in urmatoarele ipostaze comunicate de reprezentantul oficiului de imigrare:
 • Aprobare: Daca evaluarea dosarului nostru este pozitiva, reprezentantul ne va informa de pasii necesare pentru finalizarea procesului de emigrare. Cel mai important, el ne va printa si inmana mult doritul  Certificat de sélection du Québec(CSQ – Québec Selection Certificate). Daca cumva nu reuseste (am mai auzit povesti), il vom primi prin posta. Tot reprezentantul ne va mai inmana un set de documente informative referitoare la viata in Quebec.
 • Respingere: Daca evaluarea dosarului nostru este negativa, vom primi o scrisoare explicativa referitoare la motivele respingerii. Totodata vom putea depune o cerere de re-examinare a dosarului.
 • Notificare de intentie de rejectie: Daca din aplicatia noastra lipsesc anumite documente, vom primi de la reprezentant o notificare de intentie de respingere. La fel, vom avea 60 de zile sa aducem dovezi / documente care sa ne sprijine iar daca nu le transmitem in 60 de zile vom fi respinsi automat. Totodata vom putea depune o cerere de re-examinare a dosarului in aces caz.

Multa bafta tuturor!

Advertisements
Previous Post
Leave a comment

1 Comment

 1. Artificial Smiles

   /  January 11, 2012

  Buna. Am o intrebare: raspunsul celor de la Viena pentru primul dosar trimis vine ca si recomandata care trebuie ridicata de la posta sau, pur si simplu, iti lasa postasul/postarita plicul in cutia postala? Multumesc anticipat!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: