Concediu in Croatia

Am fost plecat in concediu 2 saptamani. Daca bine imi aduc aminte e a doua oara in viata cand imi iau 2 saptamani legate de concediu. Poate parea trist, dar nu si daca esti foarte tanar ca si mine (modestia o lasam pentru alte posturi). Din aceste doua saptamani, 3 zile le-am petrecut  in Opatija, Croatia. Si a fost scurt si de vis!

Am plecat in concediu cu ea. Pentru ca ne programasem de mult concediul, pentru ca ne-am mai vazut de cateva ori la un suc si printre cearsafuri. Cine crede ca e usor sa renunti unul la altul chiar daca asta vor ambele parti, e un visator care nu a dat inca cu capul de perete. Pana aici toate bune si frumoase dar m-am nimerit in mijlocul concediului ca vor veni si ai si vom merge impreuna cu ei. Perfect zic. De aici si limita de 3 zile oarecum sugerata de mine gandindu-ma la calvarul care ma asteapta.

Si am pornit la drum cu balena mea albastra. Din Oradea pana in Bors (20 de km) oamenii s-au facut deja comfortabil cu prosoape atarnate in geam si descaltari de pantofi. Mirific as putea spune. Cand am dat sa ocolesc Budapesta, draga mea mandra, pe post de copilot, mi-a zis sa raman pe E60 desi instinctul imi spunea sa ies pe o iesire in dreapta. Evident ca am ne-am ratacit un pic, mai mai sa intram in Budapesta.

Nu-i bai zic, nu se mai repeta. Nu pe naiba, aceeasi figura pe centura Zagrebului. Oprit, intrebat de directii, inaintat 2 km, revenit 5, inaintat 1 si luat pe iesirea pe unde zicea instinctul meu sa o iau desi copilotul zicea altceva. Nu-i bai zic, de aici e clar, trebuie doar sa ocolesc Rijeka. Cine a vazut toata Rijeka in trafic de bara la bara ? Cine oare, cine ?

La cateva opriri am zis: “nu va dati jos din masina” in speranta ca intreb in 2 minute de directie si dusi suntem. Cand reveneam la masina, “socru” era jos la tigara si “soacra” la tocat niste bani ai socrului in benzinarie. Cu chiu cu vai am si ajuns, dupa 1000 de km in loc de 800 si dupa 10 ore in loc de 8. Fresh ca o papadie eram si singurul gand imi statea la o bere rece.

Am petrecut 3 zile la soare, la mare unde sezloangele sunt goale. De vis, daca nu erau si “socrii” care s-au plans de nenumarate nimicuri astfel incat clipele de relaxare sa nu dureze foarte mult, gen mi-e cald, mi-e sete, mai avem mult, ce dureaza atata, de ce nu au lifturi, de ce e asa scump, de ce nu cumparam nu stiu ce etc.

Croatia merita vazuta cu masina daca esti din vestul tarii. Opatija, Rijeka, Matulji merita pentru ca au un iz de Monaco fara preturile de Monaco. Te intelegi in engleza mai cu toata lumea, preturile sunt mici, plajele sunt betonate si curate, apa este incredibil de curata. Am stat ore intregi tolanit pe salteaua de apa undeva la 20 de m de tarm zgaindu-ma la bancurile de pesti care pluteau sub mine undeva la 10-15 m adancime. Cristal clear si sarata, rece si perfecta cu o Corona la iesire. Despre preturi:

1 euro – 7 kuna

Corona la beachbar – 18 kuna.

2 x sezlong + umbreluta / zi – 70 kuna.

Pranz /persoana – de la 40-80 kuna.

1l benzina – 9.3 kuna.

Pizza cut – 10 kuna.

Inghetata buna in magazin – 12 kuna

Aceeasi inghetata pe plaja – 16 kuna.

La intoarcere am zis ca nu mai repetam aventura cu ratacitul. Cine oare cine a vazut cum arata zona industriala a Zagrebului si cine a vazut drumul spre iesirea catre Arad din Ungaria, desi tinta era drumul spre iesirea in Oradea? Cine a cumparat harta Ungariei, foarte folositoare pe termen lung daca locuiesti in Bucuresti si a cautat vestitul E60 ca pe un mult ravnit El Dorado? Stimatul vostru subsemnat, of course.

Dar mi-a placut. Si voi mai repeta experienta, preferabil fara “socrii” sau parinti.

Advertisements
Leave a comment

3 Comments

 1. blo

   /  September 1, 2011

  ai o rabdare de fier :))

  Reply
 2. Divine Fly

   /  September 14, 2011

  Data viitoare sigur iti vei urma instinctul 🙂

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: