Guyana Franceza (14)

Trezit cu vezica pe cale sa explodeze, a trebuit sa astept cumintel prima geana de soare, ca sa fiu sigur ca nu ma apuc sa calc pe vreo vietate in drumul spre baie. Cu un pic de echilibristica am reusit sa ma dau si jos din hamac fara a mai izbi de pamant.Noroc ca era doar vezica, caci de te apuca altceva exista un singur “tron” cu pereti din draperii. Si era pus si in mijlocul “cabanei” mari, ca sa vada toata lumea ca tu ai nevoie sa urci pe el.

Am luat si micul dejun, iar in drumul nostru spre hamace, tocmai cand ne gandeam la tolaneala, Buza Groasa scoate un racnet, se prinde de picior, si o ia la fuga spre padure. N-au trecut nici 30 de secunde timp in care incercam sa ne dumerim pe ce a calcat de a urlat asa, cand Talambul face exact aceasi figura. Ce sa vezi, pe jos, se plimbau in sir indian blestematele alea de furnici de foc! Panica generala, toata lumea a fugit sa se incalte si sa stea in hamace de frica de a nu fi muscati de blestematele alea mici.

Pe la pranz am primit vestea ca urma sa mergem mai departe in inima padurii. Urma sa vedem undeva, un “ceva” care e departe, caci cam atat intelegeam eu din franceza lor la momentul respectiv. Am reluat caiacele si am dat din nou la vasle. Am trecut pe sub ruinele ce pareau a fi a unui pod din caramida iar mai departe am vazut si un mic vaporas esuat in bancul drept al raului, mancat rau de tot de rugina.  Toata atmosfera parea stranie, fiind invaluita de o liniste totala in care se auzeau cate-un “sa-mi trag una, tu vezi cat ii de fain aici” menit parca a ne asigura ca mai avem oameni in jurul nsotru si nu au disparut toti brusc de la ultima cotitura a raului. Pentru ca asa se intampla in orice film cand ai cativa negrii mititei in jurul tau – ei pier primii!

Am debarcat, si cu ghidul in fata am pornit intr-o excursie de vreo 2 ore in care nu stiu daca am facut mai mult de 3 km. Eram nevoiti ca din 5 in 5 m sa apelam la macete pentru a ne croi drum prin padurea tot mai deasa. La un moment dat am ajuns si la ce era de vazut: un paraias cu o serie de mici cascade care se revarsau in ceea ce pareau a fi jacuzzi-uri naturale si o borna pe care scria aproximativ: Atentie trecatori, pamant neexplorat in fata. Inaintati pe propriul risc! Sleiti de puteri si transpirati si in coate, ne-a dat prin gand sa tragem si o scalda in paraias: “Nu e voie! zise ghidul. Ia uitati-va acolo!” Si cand ne uitaram, ne-a trecut tuturor cheful: la suprafata apei “inotau” niscai serpisori numai buni de capsat fundulet de european! Pai sa iti mai vina sa faci baie in conditiile astea?

Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: