Motive de plecat (6)

Din seria motivelor de plecat, care imi rasar in fiecare zi in cap:

 • cresterea copiilor: desi am doar 24 de ani, ma tot gandesc ca la un moment dat voi avea si eu un prichindel (sper) pe care va trebui sa il invat cum sa dea cu piciorul intr-0 minge, cum sa taie cu foarfeca si cum sa se comporte cu fetitele de varsta lui. Probabil ma gandesc la asta si cand vad puzderia de kinderi de la blocurile din jur, iar atunci ma si trazneste: unde sa creasca kinderul asta, aici ? In acest Bucuresti, unde in spatele blocului  se joaca copilasi de pana in 10 ani printre utilaje de constructii, masini parcate inghesuite, sa mi-l muste vreunul din zecile de caini vagabonzi ? Se va juca printre alti parinti  mai mult interesati de berea care o mai au in sticla, semintele in punga si scorul la table decat supravegherea si educarea copiilor lor?
 • invatamant putred si corupt: Mai crede cineva ca nu exista o mafie in scoli ? Ca invatamantul in Romania e gratuit ? Nimeni nu vorbeste de “fondul scolii”, “fondul clasei” si “protocolul” dat de catre parinti, de sali renovate doar pentru cheful dirigintei, de cadouri la doamna invatatoare care ar rivaliza cu cadourile care le facem unui drag membru a familiei. Se iau examene si se acorda diplome cu bani in plic, cu telefoane de la taticul si mamica sau cu bj pe sub masa. Si toti banii astia sunt pompati de noi intr-un sistem care produce absolventi pe banda rulanta, cu diplome nefolositoare si cunostinte cu zero aplicabilitate in viata reala. Acolo unde exista macar cunostinte.
 • lipsa politetei: Am crescut intr-o familie care m-a invatat sa salut, sa acord prioritate persoanelor in varsta, sa deschid o usa unei femei, sa multumesc. Si in 80% din timp aplic aceste invataturi, dar la un moment dat ma trezesc vorbind singur si chestia asta ma scoate din sarite. Daca eu zic buna ziua, tu de ce nu zici nimic ? “Multumesc” si “Cu placere” chiar nu exista in vocabularul romanului din mediul urban ? Sau e normal ca exceptiile de la acest comportament sa ma marcheze si sa raman buimac cand cineva chiar imi raspunde politicos ?
Advertisements
Leave a comment

5 Comments

 1. cred ca aceste motive le detin marea majoritate care isi mai tin capul sus

  Reply
 2. “Trist dar adevarat” si “Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul”

  Reply
 3. Francisca

   /  October 19, 2011

  Aici oamenii sunt, in general, foarte politicosi, saluta, iti raspund la salut, stau de vb cu tine in lift, iti tin usa, dar mai sunt si salbataciuni care nu raspund la salut, nu sunt rasista (n-am nicio problema cu locul din care vin oamenii, ar fi si culmea, si eu vin din alta parte), dar vei vedea singur care sunt aia 🙂

  Reply
  • Intuiesc deja care sunt cei care se comporta “altfel”, dupa principiul fac ceva pe ea de tara, nu e tara mea si stiu cam de cine vorbesti doarece m-am informat. De aceea am si sustinut intotdeauna ca e bine sa te informezi cat mai detaliat posibil referitor la oameni, locuri si obiceiuri peste care vei da in tara in care te gandesti sa emigrezi, ca sa nu ai surprize si sa zici ca toti sunt o apa si un pamant. Tu continua treaba buna pe care o faci cu blogul, si povesteste-ne cat mai des de canadieni (stiu, impropriu spus) cat si despre situatiile de care te lovesti zi de zi. Noi, astia inca ramasi acasa, vedem totul prin ochii vostrii.

   Reply
 4. un_irlandez

   /  October 20, 2011

  si mai sunt si aia care se pretind cu ff mult bun simt DAR iti pun o groaza de intrebari din care simti rasismul dar chiar nu ai cum sa reactionezi !! Sunt prea finutze intrebarile!! Firar…

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: